Ora de vârf | Vlad Țurcanu, despre rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova

  • 02 Martie 2017 20:30
0%
00:00:00
00:00:00

Motivul pentru care ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș, a fost rechemat va putea fi înțeles odată cu numirea unui nou ambasador, susține analistul Vlad Țurcanu.

El a declarat că acest eveniment ar putea fi legat de faptul că Igor Dodon a respins recent candidaturile a trei persoane propuse la funcția de ambasadori de Guvern și că ar fi vorba despre o înțelegere între guvernare și președinție.

”Dacă este adevărat că actuala guvernare îi cedează în mod voluntar problematica rusească, segmentul de cooperare cu Federația Rusă, lui Igor Dodon, atunci nu văd nimic bun în asta. Dar spre asemenea perspectivă înclină unii observatori politici mai avizați. Între Republica Moldova și Federația Rusă se țes la ora actuală niște înțelegeri despre care nu știm prea multe. Dacă domnul Dodon va avea un cuvânt greu de spus în aceste ”țesături”, nu ar trebui să ne așteptăm la apărarea intereselor Republicii Moldova, pentru domnul Dodon este dispus să facă cedări continue în fața Federației Ruse, în pofida unor interese pe care le avem noi”, a declarat Vlad Țurcanu.

Analistul Vlad Țurcanu a mai observat că în timpul vizitei lui Igor Dodon la Moscova, Dumitru Braghiș nu a participat la toate întâlnirile oficiale, ceea ce denotă o lipsă de încredere a șefului statului față de ambasador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău