Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Candu și Filip încearcă să accentueze că PD este forța pro-europeană numărul 1 din R.Moldova

  • 21 Februarie 2017 20:42
0%
00:00:00
00:00:00

Întrevederea trilaterală de astăzi dintre președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu a fost una populistă, de poziționare a PSRM și PD, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf de la Radio Chișinău”.

”Ar fi poate mai grăitor să vedem ce se află îndărătul acestei ieșiri la rampă a celor trei oficiali. Primul scop al acestei reuniuni este, în opinia mea, poziționarea clară a celor două grupări politice. Una reprezentată de Igor Dodon – Partidul Socialiștilor apărătorul intereselor sociale și politice ale cetățenilor cu vederi pro-rusești, dar și a celor trădați și săraci. Pe de altă parte, PD, prin cei doi fruntași ai săi, domnii Candu și Filip, încearcă să accentuează că PD este forța pro-europeană numărul 1 din R. Moldova. Adică Dodon zicea da: DA pentru Uniunea Euroasiatică, DA pentru neadmiterea centrului NATO la Chișinău, DA pentru desfășurarea unui referendum sau altul, în timp ce domnii Candu sau Filip zic: Ba, Ba, Ba…

Deci, am văzut o încercare a celor două grupări politice de a se poziționa în ochii cetățenilor. De mai mulți ani PD își îngustează spațiul de manevră pe stânga, de vreo 5-6 ani. După eliminarea din fruntea partidului a lui Marian Lupu, un moldovenist, este clar că PD va juca în continuare cartea pro-europeană.  Pentru că Igor Dodon a acaparat – și i s-a permis să facă acest lucru – segmentul pro-rus. Acolo nu mai ai ce culege, poate doar domnul Usatâi, dacă ar reuși să revină în R. Moldova”.

În același timp, crede comentatorul politic Vlad Țurcanu, Partidul Democrat își dorește îndepărtarea de pe platforma pro-europeană a altor formațiuni politice, cu care se află într-o concurență adevărată, Platforma DA și PAS. Totodată, această întâlnire ar putea să fie primul pas într-un început de campanie electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău