Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Vizitele frecvente ale lui Igor Dodon în Federația Rusă arată că interesele sale nu coincid cu cele ale statului pe care pretinde că-l reprezintă

  • 05 Iunie 2019 16:01
0%
00:00:00
00:00:00

Vizitele frecvente ale președintelui Igor Dodon în Federația Rusă arată că interesele sale nu coincid cu cele ale statului pe care pretinde că-l reprezintă. De această părere este fostul consilier prezidențial, Vlad Țurcanu.

La emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, el a explicat că politicienii și în mare parte șefii de stat, reprezintă în călătoriile lor peste hotare interesele publice sau cele ale statului.

Un oficial al unui stat se duce acolo unde sunt interesele statului. Republica Moldova are un Acord de Asociere, exporturile noastre în bună măsură, în proporție de 70 %,  se îndreaptă spre Uniunea Europeană. Un politician se duce acolo, unde trebuie să-și ajute țara. Ce caută Igor Dodon în Federația Rusă? Interesele sale atunci nu coincid cu cele ale statului pe care pretinde că-l reprezintă, cam acest răspuns se impune”.

Vlad Țurcanu a amintit și despre vizita in corpore a deputaților socialiști la Moscova după alegerile parlamentare din februarie. Analistul consideră că această situație ar fi trebuit să fie cel puțin investigată de serviciile speciale.

Potrivit unei analize a Centrului de Politici și Reforme, de la învestirea sa în funcția de președinte și până la sfârșitul primului trimestru din acest an, Igor Dodon a efectuat peste hotarele țării 37 de vizite oficiale și de lucru, iar aproape jumătate dintre acestea au fost în Rusia. Între timp, săptămâna trecută Igor Dodon a mai fost în Kazahstan și în Republica Bașkortostan din Federația Rusă, iar vizita curentă de la Sankt-Petersburg ar fi a 40-a a președintelui moldovean în puțin peste doi ani de mandat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău