Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Vizita prim-ministrei Republicii Moldova Natalia Gavriliță în Ucraina este una simbolică și manifestă un sentiment de solidaritate

  • 07 Decembrie 2022 17:30
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita prim-ministrei Republicii Moldova Natalia Gavriliță în Ucraina este semnificativă și importantă. Este vorba atât despre aspectul simbolic de solidaritate, cât și despre partea practică a întâlnirilor pe care le-a avut la Kiev, a explicat comentatorul politic Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, la Radio Chișinău. În cadrul acestei vizite au fost puse în centrul discuției relațiile economice dintre aceste două state, remarcă Ion Tăbârță:

„Vizita prim-ministrului Natalia Gavrilița în Ucraina are o dublă semnificație și o dublă importanță. Este de natură simbolică ca orice oficiali, cu care Ucraina dezvoltă relații de cooperare să meargă în localități și să manifeste un sentiment de solidaritate cu poporul ucrainean în lupta cu agresiunea Rusească.

Totuși, pe lângă aspectul simbolic persistă și partea practică. În cadrul vizitei s-a menționat și despre construcția liniei de cale ferată. Anume acel tronson care a făcut posibilă circulația la hotarul cu Basarabeasca. De fapt, e un tronson foarte important pentru transportul de grâne în contextul crizei alimentare. Tind să cred că caracterul economic în condițiile de război a fost unul predominant pe agenda întâlnirii de la aceste discuții pe care le-a avut prim-ministra Natalia Gavrilița la întâlnirea cu omologul său Ucrainean Denis Șmîgal”, a declarat Ion Tăbârță.

Totodată, comentatorul politic a subliniat că cele două state au nevoie de un dialog bilateral pe mai multe subiecte pentru a putea realiza reformele convenite cu Uniunea Europeană.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău