Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Vizita Președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Chișinău reprezintă un mesaj de susținere a R. Moldova

  • 07 Noiembrie 2022 17:50
0%
00:00:00
00:00:00

În această săptămână la Chișinău vor veni președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președinta Parlamentului European Roberta Metsola. Vizitele înalților demnitari europeni au loc în contextul crizei prin care trece R. Moldova, cauzate de războiul din Ucraina. „Vizita Președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Chișinău reprezintă un mesaj de susținere a R. Moldova, ca să facă față situației critice în care se află”, a comentat analistul politic Ion Tăbârță la emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

„Cred că, în mod special, este vorba despre sprijinul financiar. De asta avem acum nevoie, în condițiile în care creșterea tarifelor, atât la gaze naturale, cât și la electricitate sunt puternic resimțite de economia moldovenească. Se vor discuta modalități cum și de unde să se aducă, surse de gaze naturale, de energie electrică. Discuțiile vor fi axate preponderent cum, în momentul dat, Comisia Europeană să ajute Republica Moldova pentru a face față situației critice în care se află. Deci, este un mesaj ce transmite faptul că Republica Moldova nu va fi lăsată de una singură în fața presiunii, șantajului manifestat de Federația Rusă aici. Uniunea Europeană transmite mesajul că în această situație dificilă, statele Uniunii Europene, democrația europeană neapărat va ajuta firava și plăpânda democrație moldovenească”, a spus Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău