Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Unul dintre subiectele importante care va fi discutat de Maia Sandu la Atena este cel energetic, Grecia fiind un important nod de tranzit al gazelor naturale dinspre bazinul caspic spre statele europene

  • 04 Iulie 2022 17:41
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita președintei Maia Sandu la Atena este una importantă, din punct de vedere economic. Grecia nu este printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, dar este un partener important, rulajul comerțului extern fiind de aproximativ 90 de milioane de  dolari, anul trecut, a comentat politologul Ion Tăbârță la emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău. El a amintit și de relațiile umanitare dintre R. Moldova și Grecia unde muncesc mulți cetățeni moldoveni.

Unul subiectele importante care va fi discutat de Maia Sandu la Atena este cel energetic, Grecia fiind un important nod de tranzit al gazelor naturale dinspre bazinul caspic spre statele europene. 

„Putem fi siguri că va fi abordat și acest subiect. Este un important nod de tranzit al gazelor naturale dinspre bazinul caspic spre statele europene. Putem fi siguri că acest subiect va fi abordat. R. Moldova va încerca să identifice anumite modalități ca să ne aprovizionăm cu gaze naturale în ajunul unui sezon de iarnă care se prefigurează a fi unul foarte complicat nu doar pentru R. Moldova, dar pentru întreg continentul european”, a declarat expertul. 

Referindu-se la vizita pe care o va avea Maia Sandu și la Vilnius, expertul Ion Tăbârță a apreciat că Lituania susține R. Moldova în parcursul european. El a amintit că R. Moldova este în rândul celor șapte state strategice cărora Lituania le acordă de asistență în promovarea reformelor democratice, de modernizare, în parcursul său european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău