Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Socialiștii sunt în căutări disperate după ce exercițiul lor de a zădărnici procesul electoral prin tot acest puci legat de CC a dat eșec, iar organizarea alegerilor anticipate este inevitabilă

  • 27 Aprilie 2021 15:57
0%
00:00:00
00:00:00

Socialiștii sunt în căutare disperată de soluții pe fundalul căderii în sondaje, susțin analiștii comentând apelul Partidul Socialiștilor către forțele de stânga de a face front comun la alegerile parlamentare.

PSRM nu va reuși, însă, să coalizeze partidele de stânga, deoarece Igor Dodon a făcut tot posibilul la Moscova pentru a nu admite și alte proiecte importante de stânga, a comentat politologul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

Potrivit expertului, socialiștii încearcă să zădărnicească alegerile anticipate pentru ca scrutinul parlamentar să aibă loc la o dată convenabilă lor, cel mai probabil în toamnă:

„Socialiștii sunt în căutări disperate după ce exercițiul lor de a zădărnici procesul electoral prin tot acest puci legat de CC a dat eșec, iar organizarea alegerilor anticipate este inevitabilă. Evident, socialiștii sunt într-o căutare, una disperată, în a găsi soluții inclusiv prin a crea blocuri electorale în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate care, este clar pentru toată lumea, sunt inevitabile.

Însă, Igor Dodon a făcut tot posibilul la Moscova ca alte proiecte importante de stânga să nu existe pe eșichierul politic și acesta, la fel, este un impediment de ce lui Igor Dodon nu-i va reuși să coaguleze stânga – pentru că el a încercat să impună un anumit monopol pe stânga politică”, a comentat Ion Tăbârță.

PSRM a lansat un apel către forțele politice de stânga pentru a crea un bloc comun la alegerile parlamentare anticipate. Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat la Europa Liberă că formațiunea sa deja poartă negocieri în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău