Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Scopul vizitei președintei Maia Sandu în Ucraina zilele acestea este de a transmite un mesaj de susținere pentru statul și poporul ucrainean

  • 27 Iunie 2022 17:12
0%
00:00:00
00:00:00

Scopul vizitei președintei Maia Sandu în Ucraina zilele acestea este de a transmite un mesaj de susținere pentru statul și poporul ucrainean și de a arăta că Rep. Moldova este alături de vecini în aceste vremuri complicate. Vizita vine să întărească și mai mult relațiile bilaterale strânse între Chișinău și Kiev, afirmă analistul Ion Tăbârță.

Totodată, este o vizită simbolică ce vine să demonstreze că Ucraina și Rep. Moldova sunt împreună în parcursul lor european, a declarat expertul în cadrul emisiunii ”Ora de vârf ” de la Radio Chișinău.

”Eu sunt sigur că această vizită putea fi organizată și mai înainte. Însă intenționat s-a așteptat un moment legat de această decizie a Consiliului European referitoare la acordarea statutului de țară candidată atât pentru Ucraina cât și pentru Rep. Moldova. Această vizită vine la nivel simbolic să scoată în evidență, să demonstreze că Rep. Moldova și Ucraina sunt împreună în parcursul lor european și de fapt scopul lor, acestor state, ca proiecte naționale de dezvoltare, proiecte de țară, este anume integrarea europeană și împreună să facă față unei agresiuni rusești. Totodată, și nu este mai puțin important, ele împreună să meargă în direcția europeană, să construiască acest parcurs european împreună. La sigur, pe lângă aspectul de susținere simbolică din partea Rep. Moldova, vizita la Kiev a președintei Maia Sandu, are și acest aspect pro-european, această alură pro-europeană.”, a spus  Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău