ELECTORALA 2023. Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Rusia va încerca să se implice în procesele electorale din Rep. Moldova. Moscova și-a dorit mereu să aibă un anumit control asupra deciziilor politice de la Chișinău (Audio)

  • 20 Septembrie 2023 16:51
0%
00:00:00
00:00:00

Federația Rusă va încerca să se implice în procesele electorale din Rep. Moldova pentru că Moscova și-a dorit mereu să aibă un anumit control asupra deciziilor politice de la Chișinău prin intermediul actorilor politici care îi sunt loiali, este de părere analistul politic Ion Tăbârță. Chiar dacă actualele autorități ale Rep. Moldova încearcă să limiteze influența  rusă în procesele electorale este greu de presupus că această ingerință a Federației Ruse va dispărea în totalitate, a declarat comentatorul în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.   

Federația Rusă niciodată nu a încetat și va încerca în continuare să se implice în procesele politice și electorale din Rep. Moldova. Nu este o noutate acest lucru nici pentru Rep. Moldova, nici pentru alte state foste republice sovietice. Federația Rusă s-a implicat în procesele politice electorale chiar și în state din afara spațiului post sovietic. Totodată, trebuie să recunoaștem că actualele autorități încearcă să limiteze influența Federației Ruse în procesele electorale politice din Rep. Moldova. Important este ca această imixtiune a Federației Ruse să fie limitată, ca într-un final implicarea Moscovei să nu fie decisivă în formarea noului raport politic din Rep. Moldova. Nu trebuie să credem că Federația Rusă nu se va implica și în alegerile locale (...). Se va implica și desigur că în mod special în localitățile importante cu greutate politico-electorală, cum ar fi Chișinăul”, a declarat Ion Tăbârță.

Amintim că alegerile locale generale din Rep. Moldova vor avea loc pe 5 noiembrie 2023.

Președinta Maia Sandu a declarat recent într-un interviu pentru France 24 că după încercările eșuate de a răsturna puterea de la Chișinău prin intermediul unor grupări corupte, Rusia încearcă acum alte forme de interferență, implicându-se în procesele electorale din R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău