Ora de Vârf | Ion Tăbârță: România are un rol important și în domeniul ce se referă la securitate

  • 21 Iunie 2023 16:45
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita de astăzi, la Chișinău a premierului de la București, Marcel Ciolacu, precum și a președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, este una firească, în contextul relației speciale dintre cele două state, consideră analistul politic, Ion Tăbârță.

Totodată, comentatorul a accentuat că pe lângă aspecte legate de limbă și istorie, există și partea practică a acestei relații cum ar fi parteneriatul privind susținerea parcursului european al Rep. Moldova și al reformelor pe care încearcă să le realizeze. România are un rol important și în domeniul ce se referă la securitate, a subliniat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

„Și ceea ce contează, pe lângă parcursul european la care ne-am referit, avem și aspecte de securitate. Or, România a fost acel stat care a ajutat și va ajuta Rep. Moldova să facă față provocărilor de securitate cu care se confruntă. Ne aducem aminte de anul trecut, în plină criză energetică, care a fost rolul României. Atunci prim-ministru era Nicolae Ciucă. Și am văzut cât de mult a contat pentru Rep. Moldova, pentru guvernarea pro-europeană, ca țara să reziste, să nu avem destabilizări social-politice, care, pe lângă faptul că ar fi întrerupt parcursul european și acele reforme pe care actuala guvernare încearcă să le realizeze, mai bine sau mai rău e altă discuție, însă o cădere de Guvern în Rep. Moldova ar fi dus la o destabilizare care ar fi fost în interesele Federației Ruse și ar fi menținut Rep. Moldova în zona gri a geopoliticii”, a spus  Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău