Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Republica Moldova ar trebui să se aștepte la ingerințe din partea Kremlinului în alegerile locale

  • 09 Octombrie 2023 17:25
0%
00:00:00
00:00:00

În contextul alegerilor locale din 5 noiembrie, Rep. Moldova ar trebui să se aștepte la ingerințe din partea Kremlinului, a atenționat analistul politic Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

El a subliniat că aceste alegeri sunt importante prin prisma celor care vor urma în 2024 și 2025, prezidențiale și parlamentare,  care vor  reconfigura guvernarea și ar putea deturna parcursul european, iar Federația Rusă va folosit orice metodă pentru a-și realiza scopul. Ion Tăbârță a amintit de încercările de destabilizare a situației din R. Moldova, anul trecut.

Potrivit expertului, în acest context o problemă o reprezintă și faptul că în Rep. Moldova cele mai importante partide de opoziție sunt de orientare pro-rusă și că în afara de Maia Sandu nu există alți lideri proeuropeni importați.

„Aceste alegeri sunt importante prin prisma alegerilor care ne așteaptă în următorii doi ani  – este vorba despre alegerile prezidențiale și ulterior alegerile parlamentare din anul 2025, în urma cărora vom ști ce vom avea: o reconfigurare a unei puteri politice care să continue parcursul european sau dimpotrivă, vor veni alte forțe care vor încerca să oprească parcursul European al Rep. Moldova și știm foarte bine că Federația Rusă vrea să preia controlul politic în Rep. Moldova și va încerca să găsească diferite modalități, și nu cele mai diplomatice, pentru a-și realiza scopul pe care și l-a propus în Rep. Moldova”, a spus Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău