Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Rep. Moldova va trece printr-un proces serios de reformare, reconstrucție a instituțiilor statului și schimbare profundă asistată financiar (Audio)

  • 09 Noiembrie 2023 15:39
0%
00:00:00
00:00:00

Schimbarea atitudinii Uniunii Europene în raport cu statele din vecinătatea estică este o consecință a războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, susține analistul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

UE ar fi conștientizat că o serie de probleme din statele din afara blocului comunitar se pot rezolva mai ușor odată integrate. După deschiderea negocierilor, Rep. Moldova va avea acces la o serie de fonduri de pre-aderare care vor întări reziliența instituțională și va duce la creșterea bunăstării populației, mai crede analistul.

”În interior nu avem o certitudine că vom avea continuitatea forțelor politice pro-europene la cârma Rep. Moldova dar începutul negocierilor înseamnă că țara noastră va avea acces la o serie de fonduri la care anterior nu avea acces. Rep. Moldova va trece printr-un proces serios de reformare, reconstrucție a instituțiilor statului și schimbare profundă asistată financiar”, consideră comentatorul Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
9
Sat
8
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Arhivă Radio Chișinău