Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Problema resurselor insuficiente alocate pentru alegerile parlamentare anticipate are substrat politic și se poate solda cu deschiderea unui număr mai mic de secții de vot peste hotare

  • 20 Mai 2021 15:53
0%
00:00:00
00:00:00

Problema resurselor insuficiente alocate pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate are substrat politic și se poate solda cu deschiderea unui număr mai mic de secții de vot peste hotare, atenționează comentatorul politic, Ion Tăbârță. În opinia sa, astfel se dorește limitarea participării diasporei la vot, după cum a subliniat analistul în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

Trebuie să recunoaștem și aspectul obiectiv, că într-adevăr nu avem bani, că a fost un an greu, sunt puțini bani la buget, ca avem deficit bugetar, dar, totuși, aspectele politice cred că prevalează, știindu-se foarte bine că acum diaspora, la acestea alegeri, ca și la precedentele alegeri, va avea de jucat un rol foarte important în determinarea votului final. Pentru a se diminua numărul participării cetățenilor Republicii Moldova din diaspora la exercițiul de vot și de a scădea din influența ei asupra votului final, poate fi folosit acest pretext financiar pentru a deschide mai puține secții peste hotarele Republicii Moldova.

Amintim că Guvernul în exercițiu a alocat 70 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor anticipate, deci CEC stabilise un deviz de cheltuieli de 125 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău