Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Prevederea ce se referă la posibilitatea retragerii cetățeniei persoanelor aflate pe lista de sancțiuni trebuie abordată astfel încât să nu fie colac de salvare pentru cei care au comis infracțiuni (Audio)

  • 15 Aprilie 16:54
0%
00:00:00
00:00:00

Legea votată de către Parlament în prima lectură, cu privire la aplicarea măsurilor restrictive internaționale îi va limita pe cei vizați puternic în acțiunile economice, a declarat analistul Ion Tăbârță la emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău. În același timp, potrivit comentatorului, prevederea ce se referă la posibilitatea retragerii cetățeniei Rep. Moldova persoanelor aflate pe lista de sancțiuni trebuie abordată cu atenție, așa încât acest lucru să nu fie colacul de salvare pentru cei care au comis infracțiuni.

Analistul Ion Tăbârță este de părere că legea votată de către Parlament în prima lectură, la finele săptămânii trecute, cu privire la aplicarea măsurilor restrictive internaționale îi va limita pe cei vizați puternic în acțiuni, în special economice.

Chiar și așa, comentatorul subliniază că prevederea legii ce se referă la posibilitatea retragerii cetățeniei Rep. Moldova peroanelor aflate pe lista de sancțiuni trebuie abordată cu mare atenție.

 „Este important de văzut dacă retragerea cetățeniei moldovenești, de exemplu, lui Ilan Șor, care are și cetățenia Israelului, dacă acest lucru nu ar face imposibilă tragerea la răspundere aici în Rep. Moldova și să nu fie un argument în plus pentru cei din Israel să nu-l extrădeze, în condițiile în care el s-ar afla acolo. Da, pe de o parte, desigur, activitate lor economică este limitată destul de serios, da pe de altă parte, această chestiune trebuie abordată atent…pentru ca acest lucru să nu fie și un argument și posibilitate pentru ei ca să nu fie trași la răspundere pentru ilegalitățile comise în trecut și pentru ce ei sunt judecați, iar unii, precum Șor, condamnați în Rep. Moldova”, precizează Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău