Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Plecarea lui Ștefan Gațcan va afecta imaginea de fracțiune intactă a PSRM și demonstrează că pot fi vulnerabili și socialiștii nu doar democrații

  • 30 Iunie 2020 16:19
0%
00:00:00
00:00:00

Plecarea deputatului Ștefan Gațcan din fracțiunea socialiștilor este o lovitură de grație aplicată PSRM, consideră analistul Ion Tăbârță. El a comentat pentru Radio Chișinău că această plecare demonstrează că Partidul Socialiștilor este vulnerabil:

„Această plecare nu pică bine pentru ei. Nicidecum nu va contribui la imaginea că sunt o echipă consolidată, că niciun fel de perturbații politice nu-i pot afecta. În plus, Igor Dodon nu va mai putea invoca în permanență faptul că pleacă doar de la Partidul Democrat și nu pleacă oameni de la socialiști. Imaginea această de fracțiune intactă a PSRM va avea de suferit. Și această plecare demonstrează că pot fi vulnerabili și socialiștii nu doar democrații.”

Ion Tăbârță atenționează că, în această situație, activitatea Guvernului, care acum este minoritar, poate fi blocată de opoziția parlamentară în orice moment.

Totodată, expertul spune că potrivit Constituției, alegeri parlamentare anticipate pot avea loc anul viitor și nicidecum în acest an.

Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.

Emisiune „Ora de vârf” ia în dezbateri teme de actualitate din R.Moldova, din România și din străinătate și este difuzată în fiecare săptămână la Radio România Chișinău, de luni până joi, începând cu ora 14:20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău