Ora de Vârf | Ion Tăbârță: PDM pare a bate în retragere, însă lucrurile ar putea să se schimbe

  • 22 Iunie 2020 15:00
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 22 iunie 2020.

Partidul Democrat pare a bate în retragere, însă lucrurile ar putea să se schimbe, comentează analistul politic Ion Tăbârță, după ce democrații au negat faptul că ar purta negocieri cu opoziția pentru a demite Guvernul Chicu.

Expertul observă că, deși PDM se află la guvernare și are anumite beneficii, aceasta îi aduce prejudicii de imagine:

„Desigur că Partidul Democrat, acum, aflându-se la guvernare, are anumite poziții, pârghii. Pe acest fundal, foarte bine realizează că dacă acum schimbă guvernul, nu va mai avea o astfel de reprezentare pe care o are acum. Din punctul de vedere al oportunismului politic, desigur că lor le e convenabil să se mențină în continuare la guvernare.

Dar toată lumea înțelege că această guvernare este una nepopulară pentru PDM, care le aduce prejudicii de imagine. Aici apar cel puțin două întrebări: prima - care este ponderea reală a Partidului Democrat în cadrul actului de guvernare? Totodată, este al doilea moment care provoacă semn de întrebare - mai este Partidul Democrat un partid proeuropean?”, a declarat Ion Tăbârță. 

PDM anunța într-un comunicat că ”nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui nou guvern”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău