Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Partidul Acțiune și Solidaritate trebuia demult să desemneze candidatul pentru Primăria Chișinău, dar s-a întins procesul

  • 12 Iunie 2023 17:35
0%
00:00:00
00:00:00

Implicarea anterioară a lui Lilian Carp în calitate de consilier al primarului mun. Chișinău, alături de experiența politică de deputat în Parlament, îi aduce acestuia o plusvaloare și o șansă electorală mai mare, în raport cu alți potențiali candidați ai PAS la alegerile locale din toamnă, este de părere comentatorul Ion Tăbârță.

Analistul a declarat în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău că Natalia Gavriliță, care era văzută ca un posibil candidat al PAS în lupta pentru primăria Chișinău,  nu a reușit, în acest sens, să acumuleze rating politic în calitate de prim-ministru. De altfel, nici Lilian Carp, nu are acum rating politic, însă acesta nici nu a ocupat o funcție publică, a comentat Ion Tăbârță:

„De foarte multe ori relația dintre autoritatea publică centrală, Guvernul și autoritatea publică locală, primăria Chișinău a fost în contradicție. Partidul Acțiune și Solidaritate trebuia demult să desemneze această candidatură, dar s-a întins procesul, pentru că, după cum se vede, au fost diferite rivalități sau poate nu aveau făcute anumite calcule. Acum Lilian Carp va trebui să recupereze din teren. Natalia Gavriliță a fost un prim-ministru în calitate de pompier. Poate noi nu până la capăt conștientizăm ce a făcut doamna Gavriliță. Totuși, în perioada aceasta,  nu a acumulat rating politic. Dacă analizăm sondajele, funcția de prim-ministru aducea un rating mare la populariate, la încredere sau rating personal, ceea ce nu a fost cazul doamnei Gavriliță. Din acest punct de vedere domnul Carp, tot încă nu are rating poltic, însă dumnealui nici nu a ocupat o poziție în stat pe care a ocupat-o doamna Gavriliță”, a declarat Ion Tăbârță.

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a fost ales în această funcție în urma alegerilor locale din 2019. Următoarele alegeri locale ordinare vor avea loc în toamna anului 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău