Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Partidul Acțiune și Solidaritate trebuia demult să desemneze candidatul pentru Primăria Chișinău, dar s-a întins procesul

  • 12 Iunie 2023 17:35
0%
00:00:00
00:00:00

Implicarea anterioară a lui Lilian Carp în calitate de consilier al primarului mun. Chișinău, alături de experiența politică de deputat în Parlament, îi aduce acestuia o plusvaloare și o șansă electorală mai mare, în raport cu alți potențiali candidați ai PAS la alegerile locale din toamnă, este de părere comentatorul Ion Tăbârță.

Analistul a declarat în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău că Natalia Gavriliță, care era văzută ca un posibil candidat al PAS în lupta pentru primăria Chișinău,  nu a reușit, în acest sens, să acumuleze rating politic în calitate de prim-ministru. De altfel, nici Lilian Carp, nu are acum rating politic, însă acesta nici nu a ocupat o funcție publică, a comentat Ion Tăbârță:

„De foarte multe ori relația dintre autoritatea publică centrală, Guvernul și autoritatea publică locală, primăria Chișinău a fost în contradicție. Partidul Acțiune și Solidaritate trebuia demult să desemneze această candidatură, dar s-a întins procesul, pentru că, după cum se vede, au fost diferite rivalități sau poate nu aveau făcute anumite calcule. Acum Lilian Carp va trebui să recupereze din teren. Natalia Gavriliță a fost un prim-ministru în calitate de pompier. Poate noi nu până la capăt conștientizăm ce a făcut doamna Gavriliță. Totuși, în perioada aceasta,  nu a acumulat rating politic. Dacă analizăm sondajele, funcția de prim-ministru aducea un rating mare la populariate, la încredere sau rating personal, ceea ce nu a fost cazul doamnei Gavriliță. Din acest punct de vedere domnul Carp, tot încă nu are rating poltic, însă dumnealui nici nu a ocupat o poziție în stat pe care a ocupat-o doamna Gavriliță”, a declarat Ion Tăbârță.

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a fost ales în această funcție în urma alegerilor locale din 2019. Următoarele alegeri locale ordinare vor avea loc în toamna anului 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău