Ora de Vârf | Ion Tăbârță: ”Pârghia energetică a fost una dintre cele mai puternice pârghii de influență a Federației Ruse asupra Rep. Moldova”

  • 19 Septembrie 2023 16:03
0%
00:00:00
00:00:00

Operatorul rețelei naționale de transport al gazelor din România, Transgaz, a început de astăzi, prin subsidiara sa, Vestmoldtransgaz, să opereze sistemul de transport al gazelor din Rep. Moldova, inclusiv în zona transnistreană. Este un pas important în consolidarea independenței energetice față de Rusia, a subliniat analistul politic, Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii ”Ora de vărf ” de la Radio Chișinău.  

”Pârghia energetică a fost una dintre cele mai puternice pârghii de influență a  Federației Ruse asupra Rep. Moldova  și una dintre cele mai mari vulnerabilități în ceea ce privește asigurarea securității naționale a statului nostru”, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că luarea în locațiune a rețelelor de transport a gazelor din Rep. Modova are loc după ce  Moldovatransgaz, filială a Molodvagaz (care aparține în proporții de peste 50% concernului rus Gazprom), nu a îndeplinit cerințele de separare a activităților de transport, distribuție și furnizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău