Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Maia Sandu pornește cu cele mai multe șanse în turul doi al alegerilor prezidențiale

  • 02 Noiembrie 2020 17:43
0%
00:00:00
00:00:00

Teoretic, Maia Sandu pornește cu cele mai multe șanse în turul doi al alegerilor prezidențiale, consideră analistul politic Ion Tăbârță. El atenționează însă, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că resursele administrative și pârghiile puterii sunt în mâinile lui Igor Dodon:

Provocarea lui Igor Dodon va fi Renato Usatîi. În 2016 acesta l-a susținut și a regretat ulterior public. Renato Usatîi are de ales ce face – va ceda unor presiuni sau tentative venite din Federația Rusă și va merge către Igor Dodon, și în acest caz practic își îngroapă proiectul politic, sau nu va ascultă, iar într-o perspectivă parlamentară aceasta îi va crește ratingul și îl poate duce în Parlament.

Un alt moment va fi așa-numita schemă transnistreană. Nu știm care poate fi numărul real de votanți. Ce s-a făcut acum, s-a testat această schemă sau s-a aplica pe bune, iar combatanții care au ieșit au zădărnicit planurile de prezență masivă a cetățenilor noștri din stânga Nistrului, însă care se prezintă la urne nu din convingerile lor proprii, dar din corupere politică.

Eu estimez o creștere semnificativă a prezenței la urnele de vot în Federația Rusă, în turul doi. Eu cred că s-a lăsat intenționat să se voteze așa cum s-a votat în Federația Rusă, pentru a nu crea suspiciuni și pentru a scădea din vigilență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău