Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Încheierea unui acord cu FMI rămâne o prioritate pentru actuala guvernare, întrucât acesta ar spori încrederea din partea altor parteneri internaționali

  • 23 Septembrie 2021 17:53
0%
00:00:00
00:00:00

Încheierea unui acord cu Fondul Monetar Internațional rămâne o prioritate pentru actuala guvernare a Republicii Moldova, întrucât acesta ar spori încrederea din partea altor parteneri internaționali pentru a investi în statul nostru, a subliniat comentatorul politic Ion Tăbârță, invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

„Un acord cu FMI este important pentru așa state ca Republica Moldova, pentru că îți oferă un credit de credibilitate, dacă aș putea să mă exprim în așa mod. Când ai încheiat un acord cu FMI, ai anumite angajamente și devii credibil pentru alți parteneri externi, cum ar fi Uniunea Europeană, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, etc. Ai o serie de angajamente pe care trebuie să le respecți și ești credibil pentru alți parteneri externi. De aceea, eu cred că problema încheierii unui acord cu FM rămâne a fi una dintre prioritățile acestui Guvern și, probabil, deja la anul viitor vom avea o delegație a FMI în Republica Moldova pentru a încheia un acord și, în așa mod, a suplimenta investițiile în Republica Moldova, ca să devină mai credibilă pentru partenerii externi, în așa mod contribuind la dezvoltarea și reformarea economică a statului nostru”, a declarat Ion Tăbârță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău