Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Federația Rusă va face tot posibilul ca să zădărnicească referendumul pentru integrarea în UE

  • 14 Mai 16:36
0%
00:00:00
00:00:00

Referendumul care urmează să fie organizat la toamnă are drept scop introducerea în Constituție a integrării europene a R. Moldova. Potrivit comentatorului politic Ion Tăbârță, referendumului privind integrarea europeană va reprezenta o șansă pentru R. Moldova să iasă din lunga perioadă de tranziție postcomunistă către un stat democratic.

Totodată, analistul atenționează că sunt forțe din exterior care vor să mențină divizată societatea și să nu permită includerea în Constituția R. Moldova a acestui deziderat.

„Cu siguranță Federația Rusă va face tot posibilul ca să zădărnicească acest referendum. În acest context, decizia de organizare a referendumului în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, desigur că a ridicat mizele anului electoral 2024. Acum pentru Federația Rusă mult mai important este ca să zădărnicească acest referendum, astfel ca un număr cât mai mic de alegători să fie prezent la urnele de vot, sau să voteze în detrimentul parcursul european al Republicii Moldova. Pentru ei, anume referendumul este prioritar, pentru că Federația Rusă va face tot posibilul ca în Constituția Republicii Moldova după desfășurarea referendumului să nu fie că parcursul european este vectorul de dezvoltare și proiectul de țară al Republicii Moldova”, a declarat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău