Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Federația Rusă va face tot posibilul ca să zădărnicească referendumul pentru integrarea în UE

  • 14 Mai 16:36
0%
00:00:00
00:00:00

Referendumul care urmează să fie organizat la toamnă are drept scop introducerea în Constituție a integrării europene a R. Moldova. Potrivit comentatorului politic Ion Tăbârță, referendumului privind integrarea europeană va reprezenta o șansă pentru R. Moldova să iasă din lunga perioadă de tranziție postcomunistă către un stat democratic.

Totodată, analistul atenționează că sunt forțe din exterior care vor să mențină divizată societatea și să nu permită includerea în Constituția R. Moldova a acestui deziderat.

„Cu siguranță Federația Rusă va face tot posibilul ca să zădărnicească acest referendum. În acest context, decizia de organizare a referendumului în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, desigur că a ridicat mizele anului electoral 2024. Acum pentru Federația Rusă mult mai important este ca să zădărnicească acest referendum, astfel ca un număr cât mai mic de alegători să fie prezent la urnele de vot, sau să voteze în detrimentul parcursul european al Republicii Moldova. Pentru ei, anume referendumul este prioritar, pentru că Federația Rusă va face tot posibilul ca în Constituția Republicii Moldova după desfășurarea referendumului să nu fie că parcursul european este vectorul de dezvoltare și proiectul de țară al Republicii Moldova”, a declarat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău