Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Este evident că socialiștii pregătesc o serie de politici ca să-i îngreuneze la maximum mandatul Maiei Sandu

  • 22 Decembrie 2020 14:42
0%
00:00:00
00:00:00

Parlamentul se va întruni în ședință plenară, miercuri, 23 decembrie, cu începere de la ora 15:00, pentru a dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de deputații de la PAS, Platforma DA și PDM.

PSRM nu va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, însă acest cabinet de miniștri va demisiona când îi va fi convenabil lui Igor Dodon, consideră comentatorul politic Ion Tăbârță.

El a comentat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău că socialiștii pregătesc o serie de piedici pentru a slăbi încrederea populației în Maia Sandu, în contextul alegerilor anticipate:

„Acum, PSRM calculează, calculează când să aibă loc aceste alegeri anticipate. Este evident că socialiștii pregătesc o serie de politic ca să-i îngreuneze la maximum, mandatul doamnei Sandu. Acum această moțiune de cenzură nu va trece, prietenia dintre socialiști și Șor la acest moment este una destul de evidentă. Întrebarea este cum se va produce până la urmă căderea Guvernului. Desigur că ei nu vor merge în a satisface o moțiune de cenzură înaintată de opoziție, pentru că astfel vor da apă la moară. Dar, ulterior, nu excludem ca  domnul Chicu să vină cu demisia proprie. Întrebarea este când va fi această demisie”,a spus Ion Tăbârță.

Pe de altă parte, expertul se întreabă dacă și tandemul Plahotniuc-Șor este interesat de alegeri parlamentare anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău