Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Dosarul ”Energocom”, în care fostul președinte Igor Dodon este acuzat că ar fi prejudiciat statul cu sume în proporții deosebit de mari, trebuie instrumentat imparțial

  • 28 Iunie 15:57
0%
00:00:00
00:00:00

Dosarul ”Energocom”, în care fostul președinte Igor Dodon este acuzat că ar fi prejudiciat statul cu sume în proporții deosebit de mari, trebuie instrumentat imparțial. Dacă într-adevăr se demonstrează că fostul președinte se face vinovat, acesta trebuie pedepsit ca atare. Declarațiile au fost făcute de expertul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău. El a explicat și care a fost schema de corupție folosită în prejudicierea statului în acest dosar:

”Igor Dodon, din poziția pe care o avea atunci, a determinat practic ca aceasta firmă, ”Energocom”, să încheie contract de furnizare a energiei electrice cu o companie din Ungaria,  o companie intermediară, sau cum mai este numită ”companie căpușă”, iar pentru aceasta costul pentru energia electrică plătit de către ”Energocom” era cu circa 29% mai mare. Cu alte cuvinte s-a plasat intenționat această firmă intermediară, iar acest preț mai mare s-a dus în contul acestei firme. Cele 29% au fost plătite de către contribuabilii moldoveni sau de către cetățenii de rând”, a men'

Amintim că ieri, 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte Igor Dodon a fost pus oficial sub învinuire în dosarul ,,Energocom”. Dodon este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în anii 2008-2009, când era ministrul economiei și comerțului. Se presupune că prejudiciile cauzate statului prin intermediul ”Energocom” se ridică la aproape 12 milioane de USD.

Igor Dodon neagă acuzațiile și susține că este victima unui dosar politic.

Igor Dodon este în arest la domiciliu, fiind acuzat și cercetat într-un alt dosar penal numit generic ”kuliok”, acuzații pe care de asemenea le respinge. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău