Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre rezultatele anticipatelor: „O formațiune a mers cu mesaj geopolitic, alta a mers bazându-se instituțional”

  • 12 Iulie 2021 17:27
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Acțiune și Solidaritate, care a câștigat alegerile parlamentare anticipate, a evitat mesajele geopolitice în campanie, spre deosebire de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care a promovat un discurs de apropiere de Federația Rusă, a subliniat comentatorul politic, Ion Tăbârță, invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

„O formațiune a mers cu mesaj geopolitic, alta a mers bazându-se instituțional. De fapt, sunt două modele de dezvoltare: modelul european, ceea ce își dorește să realizeze PAS prin programul său și platforma sa – reforme, dezvoltare, schimbare, desigur, Acordul de Asociere fiind foaia de parcurs, iar relațiile cu partenerii de dezvoltare, relația, în mod special, cu România, va fi foarte importantă, chiar esențială în a reuși atingerea acestor obiective pe care și le-a propus PAS. Socialiștii și comuniștii nu au mers pe un model de dezvoltare, ci pe modelul rusesc care se bazează pe un regim autoritar, pe conservare, pe patriotism, pe ideologie. Până la urmă, între ideologie și aspectele reale care trebuie îmbunătățite în viața cetățenilor, vedem că ei vor să aibă un trai normal, decent, și PAS se angajează să realizeze acest fapt.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău