Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre problema energetică: Conducerile anterioare au adus R.Moldova la o situație foarte complicată pe care trebuie să o gestioneze actualul guvern

  • 12 Octombrie 2021 18:02
0%
00:00:00
00:00:00

Republica Moldova este într-o situație complicată în legătură cu problema energetică și ar fi fost dificil pentru orice guvernare să o gestioneze, opinează analistul politic, Ion Tăbârță.

În cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, acesta a reamintit că Republica Moldova este vulnerabilă din punct de vedere energetic și acum ar fi cazul ca autoritățile de la Chișinău să meargă urgent la București, pentru a cere ajutor și pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova.

„Oricărei altei guvernarări care ar fi fost la cârma Republicii Moldova acum i-ar fi fost dificil să gestioneze situația actuală, pentru că situația actuală este formată din aspecte obiective și anume ce se întâmplă la nivel internațional legat de piața energetică sau, mai concret, în această situație legată de piața gazelor naturale, dar, totodată, avem și aspectul subiectiv, interior. Pentru că trebuie să recunoaștem că tot ce ține de piața livrării sau tot ce devine subiectul livrării gazelor naturale în Republica Moldova este un subiect mai vechi și anume se știa foarte bine că Republica Moldova este vulnerabilă energetic, vulnerabilă în mod special legat de această practic interdependență totală legată de livrarea gazelor naturale din Federația Rusă. Cu regret, conducerile noastre fie că nu au dorit, fie că intenționat au sabotat, fie că unele din ele s-au comportat în calitate de agenți de influență ai Federației Ruse, însă au adus Republica Moldova la o situație foarte complicată pe care trebuie să o gestioneze actualul guvern, în mod special ministrul Spînu. Trebuie să recunoaștem că, atât guvernarea, cât și guvernul nu prea au experiență”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău