Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre prestația lui Stoianoglu: „Un procuror general nu poate să-și permită luxul ca să stea 7 ani cuminte în banca lui să nu deranjeze marii corupți”

  • 21 Iulie 2021 17:40
0%
00:00:00
00:00:00

Republica Moldova are nevoie de schimbări majore în domeniul justiției și de o cu totul altă Procuratură, consideră politologul Ion Tăbârță. Comentând prestația procurorului general Alexandru Stoianoglu, expertul a atenționat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că Procuratura nu a făcut nimic în dosarele de rezonanță care au afectat funcționalitatea statului și imaginea R. Moldova:

„Un procuror general nu poate să-și permită luxul ca să stea 7 ani cuminte în banca lui să nu deranjeze marii corupți, doar ascunzându-se după anumite aspecte procedurale, sau spunându-ne că sistemul judecătoresc este cel care nu funcționează. Da, într-adevăr au dispărut dosarele politice de pe timpul lui Plahotniuc, însă nu s-a făcut nimic pentru a combate corupția și în dosarele care au afectat în modul cel mai direct funcționalitatea statului – celebrul furt al miliardului, concesionarea Aeroportului, Laundromatul. Și aceste dosare sunt doar vârful aisbergului.  Este foarte bine că ai scos acea presiune politică care exista în timpul lui Plahotniuc, însă acest lucru nu este suficient. Moldova, pentru a se dezvolta ca stat și pentru a avea o justiție funcțională, are nevoie de cu totul o altă Procuratură. România a devenit model de succes odată ce a început să funcționeze DNA. Acum este nevoie de mai mult. Poate că până la alegerile de la 11 iulie dumnealui avea legate mâinile de politic, acum dacă va dori să miște lucrurile, eu sunt sigur că va avea susținere politică de la viitoarea putere din R. Moldova.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău