Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre persoanele din regiunea Găgăuză incluse în lista de sancțiuni a UE: „Nu reprezintă regiunea și populația găgăuză, ci interesele lui Șor și ale Federației Ruse”

  • 15 Octombrie 15:57
0%
00:00:00
00:00:00

Uniunea Europeană este consecventă în acțiunile sale de susținere a R. Moldova, sancționând persoanele din grupul Șor pentru încercări de destabilizare a situației, a comentat analistul politic Ion Tăbârță.

El a subliniat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf de la Radio Chișinău”, că persoanele incluse ieri în lista de sancțiuni a UE, în frunte cu bașcana Evghenia Guțul, nu reprezintă regiunea și populația găgăuză, ci interesele lui Șor și ale Federației Ruse. 

Activiștii din regiunea Găgăuză de fapt fac parte din așa numitul grup Șor, pentru că activitatea lor nu este în a reprezenta poporul găgăuz sau această unitate teritorial-administrativă din componența Rep. Moldova, dar cei de acolo, în frunte cu doamna bașcan și cercul ei, nu sunt altceva decât instrumentele lui Ilan Șor. Totodată, sunt și instrumente ale Federației Ruse în a acționa în Rep. Moldova contra autorităților centrale.

Includerea lor în listă nu este una întâmplătoare. UE, Statele Unite ale Americii au adoptat anumite liste a persoanelor care se află sub sancțiuni, pentru că ele sunt implicate în acțiuni contra statului Rep. Moldova și vedem că UE este consecventă în acțiunile sale și a inclus în lista persoanelor sancționate acele persoane care fac parte din grupul Șor”, a declarat Ion Tăbârță.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni măsuri restrictive împotriva Evgheniei Guțul, bașcana regiunii Găgăuze, adjunctului acesteia, Mihail Vlah, și ai alor doi reprezentanți ai administrației de la Comrat, Iurii Cuznețov și Illia Uzun.  

De asemenea, UE sancționează organizația Evrazia, fondată de Șor la Moscova, cu scopul promovării intereselor Rusiei în Moldova, și directoarea acestei organizații, Nelli Parutenco, fostă funcționară în primăria Orhei, care la fel a fugit la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
12,24
Ploaie ușoară
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Wed
12
Thu
8
Fri
7
Sat
8
Sun
7

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău