Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre întâlnirea ministrului Nicu Popescu cu omologul său din România: „Se reconfirmă relația specială dintre cele două state”

  • 13 Octombrie 2021 17:52
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita la București a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și întâlnirea cu omologul său din România, Bogdan Aurescu, reconfirmă relația specială dintre cele două state, fiind stabilită și o foaie de parcurs cu domeniile de cooperare prioritare, a subliniat comentatorul politic, Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

„Se reconfirmă relația specială dintre cele două state. Știm că această relație a avut de suferit când la cârma puterii, la butoanele puterii din Republica Moldova s-a aflat Igor Dodon. Totodată, se vorbește despre o anumită foaie de parcurs privind domeniile prioritare. Putem să spunem că ministru Popescu acum la București a făcut un fel de inventariere a relațiilor moldo-române pe teme, pe domenii, ce s-a făcut în trecut, ce nu s-a făcut, mai ales. Și trebuie de setat domeniile de cooperare între cele două state. Să nu uităm și de acel Memorandum de ajutor nerambursabil acordat de România Republicii Moldova, în susținerea Parteneriatului strategic, care a expirat și pentru care partea română și-a reconfirmat disponibilitatea de a încheia un nou acord și acei bani, de care Republica Moldova nu a putut profita, să poată fi accesați. Cred că este o vizită în perspectiva următorilor ani, pentru a seta domeniile prioritare de cooperare între cele două state”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău