Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: „Mai trebuie discutat un alt aspect, cât de legal este ca acest Partid Șor să se afle în registrul partidelor politice din R. Moldova”

  • 06 Decembrie 2021 17:41
0%
00:00:00
00:00:00

Comentatorul politic Ion Tăbârță consideră că în situația care s-a creat la Bălți, cu excluderea unui candidat cu puțin timp înainte de turul doi de scrutin, ar fi mai indicată organizarea din nou a alegerilor locale. El a spus în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că acest caz trebuia investigat înainte de primul tur.

Totodată, Ion Tăbârță consideră că trebuie investigată în general legalitatea Partidului Șor, care a apărut în politică în contextul deschiderii dosarelor penale și condamnării liderului acestuia Ilan Șor:

Faptul că s-a ajuns la această situație, o bună parte din vină o au instituțiile statului care trebuia să investigheze mai rapid infracțiunile comise de doamna Tauber. Nu puteau să documenteze aceste abuzuri înainte de primul tur?

Dacă ne referim la aspectele juridice, vom vedea ulterior consecințele acestei excluderi. Cei de la Partidul Șor au declarat că nu renunță, că se vor adresa la CEDO. Cred că aici mai trebuie discutat un alt aspect, cât de legal este ca acest Partid Șor să se afle în registrul partidelor politice din Republica Moldova, pentru că nu o singură dată s-a discutat despre excluderea acestui partid și noi știm cu toții pe ce bani și cum funcționează el.

Desigur, vom vedea cum va afecta ratingul politic al PAS, cum vor încerca opozanții să speculeze politic această situație…

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău