Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre decizia CEC: „Cred că se dorește de a diminua la maximum votul diasporei occidentale și dimpotrivă se dorește ca cei din Federația Rusă, cei din regiunea Transnistreană să voteze în număr cât mai mare”

  • 24 Iunie 2021 17:03
0%
00:00:00
00:00:00

Decizia CEC de a deschide doar 150 de secții de vot peste hotare este una sfidătoare și influențată politic, susține și comentatorul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

 El consideră că prin această decizie se încearcă diminuarea votului cetățenilor din diaspora europeană, în schimb se încearcă atragerea a cât mai mulți votanți din regiunea transnistreană, dar și din Rusia, unde vor fi deschise tocmai 17 secții, deși numărul de alegători la scrutinul precedent nu a fost foarte mare în această țară: 

Această instituție este în momentul de față una care clar se află sub o influență venită politic din partea Partidului Socialiștilor. Nu o dată s-a vorbit despre influența și de fapt cel care în mod special care vociferează anumite decizii importante ale Comisiei Electorale Centrale și anume mă refer la dl Maxim Lebedinschi. Probabil, în această zonă trebuie de căutat de ce Comisia Electorală Centrală cu atâta insistență nu a vrut să dea curs la nici un fel de recomandări ale instanțelor de judecată. Vedem cum CEC-ul a insistat în permanență că această cifră să nu fie mai mare de 150, probabil era acel plafon. Eu cred că se dorește de a diminua la maximum votul diasporei occidentale și dimpotrivă se dorește ca cei din Federația Rusă, cei din regiunea Transnistreană să voteze în număr cât mai mare. Cele mai multe secții de votare noi le avem în Italia în număr de 31 secții de votare, iar pe locul 2 se află Federația Rusă cu 17 secții de votare. Dar, dacă e să ne uităm la alegeri, vedem că Federația Rusă se clasează undeva pe locurile 5 sau 6”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău