Ora de Vârf | Ion Tăbârță despre ajutorul umanitar din partea României oferit agricultorilor: „Trebuie să spunem răspicat că România este principalul stat pe care R. Moldova poate miza”

  • 09 Februarie 2021 18:30
0%
00:00:00
00:00:00

Sprijinul României pentru agricultorii din Republicii Moldova, care vor primi 6000 de tone de motorină, după ce au fost afectați de seceta de anul trecut, este foarte important și substanțial, a subliniat analistul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf, de la Radio Chișinău.

Acest ajutor pentru Republica Moldova înseamnă foarte mult. Trecând peste aspectele concrete ale acestui ajutor, trebuie să spunem răspicat că România este principalul stat pe care Republica Moldova miza și orice alt tip de dezbateri, tentative de a minimiza rolul României pentru Republica Moldova, au aspect politic și ideologic, și nicidecum nu au un substrat real a relației bilaterale moldo-române. România rămâne pentru Republica Moldova, în mod special pentru cetățenii săi, acel stat pe care se poate miza, indiferent care este natura politică a acestor relații.

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă, care vor beneficia de 6000 de tone de motorină. O promisiune în acest sens fusese făcută de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chișinău. Pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova mai include furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău