Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Cel mai mare risc este ca Republica Moldova să se întoarcă în trecut său din perioada sovietică

  • 27 August 2020 16:30
0%
00:00:00
00:00:00

Cel mai mare risc este ca Republica Moldova să se întoarcă în trecut său din perioada sovietică. Opinia a fost exprimată de analistul politic Ion Tăbârță la emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. El observă că politica expansionistă a Federației Ruse și face o paralelă cu situația din Belarus, crezând că și pentru Republica Moldova este pregătit un scenariu asemănător.

Știm foarte bine că Putin și-a propus restabilirea URSS sub o formă sau alta și vedem politica Federației Ruse care este îndreptată în această direcție. Vedem ce se întâmplă în Belarus, timp de unde un an presiunile puternice pe care Federația Rusă le-a exercitat asupra Republicii Belarus ca să facă Uniunea Rusia-Belarus, prin care Belarus era să fi înghițit de Rusia. Acum, Putin încearcă să se folosească din plin de acele proteste pașnice și pune presiune și mai mare pe Lukașenko, ajutându-l și astfel să se ajungă la această „uniune”. ”, a spus Ion Tăbârță.

El consideră că acum se încearcă consolidarea forței rusești la guvernare în R. Moldova și atenționează asupra „riscului de transnistrizare”

Desigur și pentru Republica Moldova e pregătit un astfel de scenariu. Se acționează pe etape. Acum se dorește să se consolideze o forță rusească aici la guvernare în Chișinău, să fie semnat un pact de soluționare a conflictului transnistrean, prin care practic să avem o transnistrizare a Republicii Moldova”, a conchis analistul politic Ion Tăbârță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău