Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Avem nevoie de o autoritate în domeniul audiovizualului care să acționeze in interesul național al R. Moldova

  • 11 Noiembrie 2021 16:56
0%
00:00:00
00:00:00

Avem nevoie de o autoritate în domeniul audiovizualului care să acționeze in interesul național al Republicii Moldova, care, în primul rând, să protejeze spațiului informațional, a comentat politologul Ion Tăbârță demiterea membrilor Consiliului Audiovizualului, după respingerea raportului instituției, astăzi, în Parlament.

Totodată, expertul a amintit, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău că această componență a Consiliului Audiovizualului a fost numită de regimul Plahotniuc:

”Acest Consiliu al Audiovizualului, care ar trebui să fie o instituție care răspunde de buna funcționalitate a spațiului audiovizual din Rep. Moldova, este una dintre sechelele regimului oligarhic al lui Plahotniuc. Este evident că această componență trebuie schimbată și numite persoane integre care ar putea să monitorizeze obiectiv, echidistant și (principalul) în interesul național spațiul audiovizual din Rep. Moldova. Nu în interesele unor politicieni corupți, nu în interesele unor partide care au comenzi din exterior. Rep. Moldova este un stat unde propaganda și manipulările, în special din Federația Rusă, sunt un teren fertil și în acest context avem nevoie de un CA care să țină sub control, la sânge, în conformitate cu rigorile legii acest spațiu informațional în interesul național al Rep. Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău