Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Anumite capitole din programul de activitate prezentat de Igor Grosu ar putea să fie susținute de deputați, însă pentru combaterea corupției nu există voință politică în actualul Parlament

  • 24 Martie 2021 15:44
0%
00:00:00
00:00:00

Anumite capitole din programul de activitate prezentat de Igor Grosu ar putea să fie susținute de parlamentari, potrivit unor analiști politici. Este vorba în special de compartimentele care se referă la gestionarea pandemiei și a crizei economice provocată de aceasta, însă pentru combaterea corupției nu există voință politică în actualul Parlament controlat de forțe politice implicate în diverse scheme, comentează expertul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău:  

Programul de guvernare este punctat foarte bine. Prioritară trebuie să fie combaterea pandemiei și efectele ei. Dacă se va dori, dacă se pa putea găsi un dialog la nivelul întregii clase politice, atunci, posibil Guvernul să aibă anumite succese și ar trebui să fie ajutat de tot restul actorilor politici în a combate pandemia.

Însă, restul punctelor îmi vine greu să cred că vor fi realizate, dacă va fi numit Guvernul Grosu. În actuala componență a Parlamentului nu se dorește combaterea schemelor, iar adoptarea unor legi pur și simplu nu vor fi votate de forțele politice apropiate de cei care dirijează și au butoanele de control la aceste scheme. Mă refer aici la Dodon, la Plahotniuc, la Șor… Din acest punct de vedere, să ne așteptăm acum că economia va fi curățită de acele scheme obscure dezvoltate și consolidate ani întregi, nu cred că este posibil la acest moment. Avem nevoie de un efort conjugat al mai multor instituții. Avem nevoie de voință politică în Parlament a fracțiunilor parlamentare, care nu există”, a afirmat analistul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău