Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Andrei Neguță, retras din funcția de ambasador la Moscova, a fost pedepsit în acest fel pentru rezultatul nesatisfăcător înregistrat de Igor Dodon la alegerile prezidențiale în secțiile deschise în Federația Rusă

  • 10 Decembrie 2020 15:40
0%
00:00:00
00:00:00

Andrei Neguță, un apropiat al PSRM, retras ieri din funcția de ambasador la Moscova, a fost pedepsit în acest fel pentru rezultatul nesatisfăcător înregistrat de Igor Dodon la alegerile prezidențiale în secțiile deschise într-un număr mare în Federația Rusă, consideră comentatorul politic Ion Tăbârță.

Totodată, expertul condamnă, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, practicile de trafic ilicit de substanțe prin intermediul misiunilor diplomatice:

„Ceea ce se întâmplă este grav. Nu cred că este primul incident de acest gen. Cel mai grav este că autoritățile noastre cunosc despre aceste situații, sau chiar anumite persoane sunt implicate, care gestionează aceste practici ilegale.

Vorbind concret de acest caz, este clar că domnul ambasador Neguță a fost pedepsit. Probabil sunt nemulțumiți de rezultatul pe care l-a acumulat Igor Dodon. Faptul că au mers chiar la anumite ilegalități în a crea acel pretext juridic pentru a mări numărul de secții de votare deschise în Federația Rusă, iar ulterior acolo s-a prezentat un număr mic de concetățeni de-ai noștri pentru a vota și trebuia, desigur, să se voteze pentru Igor Dodon, faptul că nu s-a produs acest lucru, se vede că cei de la PSRM i-au imputat-o ambasadorului Neguță. Drept urmare el a fost rechemat. În culise se spunea că el s-a opus. Trebuie să spunem că dl. Neguță este de o lungă perioadă acolo. Și i s-a organizat acest flagrant. Faptul că acest lucru s-a produs atât de repede și a acționat și SIS-ul, și CNA-ul, arată clar că autoritățile știau și permiteau acest lucru.”

Andrei Neguță a fost ambasador în Federația Rusă în perioada 2009-2012. El a mai fost rechemat din această funcție, în 2012, când a făcut declarații în presa rusă contrare poziției oficiale a Chișinăului, privind retragerea militarilor ruși din regiunea transnistreană.

În 2014 a fost ales deputat pe listele în PSRM. De asemenea, el a fost consilier al președintelui Igor Dodon până în anul 2017 când a fost numit din nou ambasador al R. Moldova în Federația Rusă.

Ambasadorul Rep. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție, de Guvern, miercuri, 9 decembrie 2020, ca urmare a unui caz de trafic de anabolizante cu implicarea unui autoturism al misiunii diplomatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău