Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Vreau să cred că este începutul pentru anumite acțiuni de a reduce, dacă nu a elimina în totalitate, influența pe care spionajul rusesc o are asupra luării deciziilor cu caracter politic de la Chișinău”

  • 25 Iulie 2023 17:47
0%
00:00:00
00:00:00

Investigația jurnalistică privind sistemele de spionaj de la Ambasada rusă la Chișinău și un atac cibernetic asupra sistemului guvernamental de comunicații  arată amploarea acțiunilor Federației Ruse în R. Moldova și importanța geopolitică pe care o are R. Moldova pentru Kremlin, a comentat analistul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, el a subliniat că acesta ar trebui să fie începutul unui proces de reducere a influenței factorului rusesc în R. Moldova:

„Aș fi vrut să cred că cei de la SIS cunosc toate aceste activități de la Ambasada Rusiei. În această investigație este foarte multă informație care arată cât de intense și consistente sunt acțiunile Federației Ruse contra R. Moldova. Jurnaliștii de la Jurnal TV au spus că momentul lor de pornire a fost o investigație similară, referitoare la astfel de antene plasate pe mai multe ambasade din statele UE și cele mai multe, 17 la număr, sunt la Ambasada rusă din Bruxelles, centrul principalelor instituții occidentale, UE și NATO. La Chișinău – 28. Cu atât mai mult arată importanța geopolitică pe care o reprezintă pentru Federația Rusă R. Moldova. Totodată arată cât de amplă este această rețea. Eu vreau să cred că acest material va fi începutul unui proces pentru anumite acțiuni de a reduce, dacă nu a elimina în totalitate, influențele pe care spionajul rusesc îl are asupra luării deciziilor cu caracter politic de la Chișinău”, a spus Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău