Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Vizita lui Mircea Geoană sporește vizibilitatea NATO în Republica Moldova. Noi avem anumite probleme în a ne asuma acest mesaj pro-NATO în societate” (Audio)

  • 14 Septembrie 2023 16:11
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Chișinău sporește vizibilitatea Alianței în Rep. Moldova și trebuie înțeleasă ca o intensificare treptată a relațiilor cu blocul Nord-Atlantic, susține analistul Ion Tăbârță. Totuși, această intensificare este deocamdată timidă, a afirmat comentatorul în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, adăugând că guvernarea de la Chișinău întâmpină dificultăți în a-și asuma în totalitate mesajul pro NATO.

„Asta trebuie de înțeles că Rep. Moldova treptat își intensifică relațiile cu NATO. Deși o face încă timid. Nu prea înțeleg care sunt reținerile actualei guvernări pro-europene de a începe un proces de aprofundare a relațiilor sale cu Alianța. Aceasta vizită a domnului Mircea Geoană sporește vizibilitatea NATO în Moldova, ori aici noi avem anumite probleme în a ne asuma acest mesaj pro-NATO în societate. Sunt sigur că pe lângă plus valoarea politică a vizibilității NATO, care este foarte necesară în Rep. Moldova, mai ales în contextul unui război în regiune, cred că vom avea și o componentă tehnică, despre care acum cunoaștem mai puțin. Nu exclud că după această vizită a dlui Geoană la Chișinău să avem o aprofundare a dialogului  politic dintre Rep. Moldova și NATO”, a spus Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău