Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Tentativele de corupere a alegătorilor se intensifică în preajma alegerilor din 20 octombrie, pentru a deturna parcursul european al Rep. Moldova” (Audio)

  • 14 Octombrie 15:10
0%
00:00:00
00:00:00

Tentativele de corupere a alegătorilor se intensifică în preajma alegerilor prezidențiale și a referendumului din 20 octombrie, pentru a deturna parcursul european al Republicii Moldova și a readuce țara în sfera de influență a Federației Ruse, susține expertul Ion Tăbârță.

Cu cât mai mult ne apropiem de data alegerilor, cu atât mai mult tentativele de corupere pentru a influența procesul electoral din Republica Moldova vor crește, a subliniat expertul în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău

„Această corupere masivă a alegătorilor din Republica Moldova, în ultima perioadă, s-a intensificat. Vedem cum cei de la grupul Șor practic creează aceste rețele de loialitate, cum încearcă să deturneze votul alegătorilor din Republica Moldova. Noi vedem că instituțiile noastre de resort, fie că este Inspectoratul Național de Poliție, Procuratura Anticorupție sau Serviciul de Informații și Securitate, intervin pentru a combate acest fenomen al coruperii alegătorilor, însă eu nu cred că ei în totalitate vor reuși acest lucru. Oricum, un anumit număr de cetățeni de-ai noștri vor vota sub influența celor de la Șor”, a spus Ion Tăbârță.

La începutul acestei luni, Poliția și Procuratura au anunțat transferuri de 15 milioane de dolari din Federația Rusă pentru coruperea electorală a 130 de mii de cetățeni din Republica Moldova, într-un fenomen fără precedent de finanțare și de corupere a alegătorilor orchestrat de organizația criminală condusă de fugarul condamnat la 15 ani de pușcărie, Ilan Șor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
12
Wed
12
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău