Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Stoianoglo ar reprezenta sinergia comună a stângii pro-ruse, care să lovească, la prezidențiale, principalul candidat pro-european, Maia Sandu”

  • 08 Iulie 17:28
0%
00:00:00
00:00:00

Înaintarea fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, drept candidat din partea socialiștilor la alegerile prezidențiale, nu este o decizie surprinzătoare. Această candidatură a fost vehiculată de mai mulți actori politici, chiar și la negocierile inițiate de jurnalista Natalia Morari, cu o serie de reprezentați ai partidelor politice de opoziție, dar factorul decisiv ar fi aprobarea Kremlinului. Despre acestea a vorbit analistul politic Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

În ultimă instanță, Stoianoglo ar putea să reprezinte acea sinergie comună a stângii pro-ruse, care să încerce să lovească în principalul candidat pro-european, președinta Maia Sandu, a declarat Ion Tăbârță.

Este convenită cu Moscova ori nu? Dacă nu este convenită cu Moscova, atunci, cumva, dumnealui va trebui să convingă Moscova că merită să fie candidatul opoziției. Dacă este convenită, atunci este clar că jocurile sunt mult mai largi și Igor Dodon pur și simplu îndeplinește un rol pe care cei de la Moscova l-au scris și-l vor scrie în continuare”.

„Aici ne ducem la acele scenarii despre care am vorbit și rolul Moscovei. Mie îmi vine greu să cred că acum, dacă ne uităm cum stau, în momentul dat, datele cu șansă pentru candidați, că domnul Stoianoglo va fi un candidat serios pentru doamna Maia Sandu. (…) Va fi o campanie puternică să-i strice ratingul, să-i creeze o imagine negativă doamnei Maia Sandu. Vor fi acuzații că el este victima regimului, că ceea ce face actuala guvernare în frunte cu Maia Sandu nu respectă statul de drept, libertățile, ș.a.m.d.”, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că socialiștii au anunțat astăzi că Stoianoglo va fi candidatul lor la alegerile din toamnă și au făcut apel către liderii partidelor de opoziție să susțină această candidatură.

Citiți șiPSRM anunță că va susține candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de președinte al Republicii Moldova

Alexandr Stoianoglo este vizat în șapte dosare penale, fiindu-i imputată încălcarea inviolabilității vieții personale a fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, eliberarea controversatului om de afaceri fugar Veaceslav Platon, depășirea atribuțiilor de serviciu și îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:78 %
Vint:3,09 m/s
Sun
17
Mon
16
Tue
16
Wed
17
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău