Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Socialiștii nu au știut din start ce vor, alegeri parlamentare sau păstrarea guvernului”

  • 29 Aprilie 2021 17:00
0%
00:00:00
00:00:00

Socialiștii care dețin cele mai multe mandate în Parlament și au format și o alianță cu deputații Șor, care dispunea de 53 de voturi, au pierdut controlul asupra Legislativului pentru că nu au avut o strategie clară, a comentat politologul Ion Tăbârță.

El a explicat, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, că după pierderea alegerilor prezidențiale, Igor Dodon și-a subordonat partidul intereselor sale personale. Totodată, socialiștii și aliații lor au dorit să păstreze schemele de delapidare a statului, a opinat expertul Ion Tăbârță:

Socialiștii nu au știut din start ce vor, alegeri parlamentare sau păstrarea guvernului. Dacă vor păstrarea guvernului, atunci în ce condiții? Intră în coaliție majoritară în parlament sau nu intră? Toată lumea vede că ei au făcut alianță cu Șor. Socialiștii și nici Igor Dodon nu recunoșteau acest lucru. Ar fi un moment, că, de fapt, strategia acestui partid a fost subordonată strategiei electorale a lui Igor Dodon. Al doilea moment este că ei au vrut să păstreze și actualul parlament, dar totodată, au vrut să păstreze acele scheme, cu implicarea unor persoane, mult vehiculate în societatea noastră, cum ar fi Andronache, Nichiforciuc ș.a.m.d. Nimeni nu i-ar fi încurcat pe ei dacă, spre exemplu, îl votau pe domnul Igor Grosu, în calitate de prim-ministru. Dar ei nu s-au prezentat în forum, pentru că au vrut și un guvern al lor și un parlament pentru a le da viață politică. Un guvern al lor pentru ca acele scheme economice gri, în continuare să fie gestionate de socialiști sau anumite persoane care plătesc o anumită rentă socialiștilor. Coroborate, aceste două aspecte, s-a ajuns la faptul că o majoritate, practic, nu au reușit să mențină în viață actualul legislativ, și drept urmare, ne îndreptăm spre alegeri parlamentare anticipate.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău