Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Scurgerile din conturile sparte ale demnitarilor din Rep. Moldova au drept scop subminarea statului de drept prin provocări lansate de către Federația Rusă”

  • 15 Noiembrie 2022 16:24
0%
00:00:00
00:00:00

Spargerile de conturi ale unor înalți demnitari de stat scurgerile de informație care au apărut în spațiul public nu sunt ultimele de acest gen și ar putea să existe și altele, a declarat comentatorul politic Ion Tăbârță la emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

În opinia sa, aceste scurgeri au drept scop subminarea statului de drept prin provocări lansate de către Federația Rusă sau a grupărilor afiliate unor partide de opoziție. Scopul lor este de a discredita reforma justiției în Republica Moldova, vectorul european  de dezvoltare, precum și a slăbi credibilitatea în membrii PAS.

Ion Tăbârță a precizat că una dintre țintele acestui atac cibernetic a fost ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, unul dintre promotorii reformei justiției și combaterii corupției în Republica Moldova:

„În acea corespondență a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, pe lângă 90% - 95% din ceea ce ar putea fi adevărat, se urmărește să se introducă un 5% sau un 10% de minciună sau de neadevăr, și anume acele procente ar trebui să creeze acea masă critică de discreditare informațională a domnului Litvinenco. Unde se bate?! – Concursul de la Procuratură a fost trucat. Că concursul de selectare a șefei Procuraturii Anticorupție, doamna Drăgălin, la fel a fost mimat. Ei, uite aici se încearcă să bată. Și este clar că aceste mesaje sunt esența loviturilor mediatice, atât în ministrul justiției Litvinenco, cât și în partidul de guvernare”, a spus Ion Tăbârță.

Comentatorul politic a subliniat că, deși Republica Moldova se confruntă cu multiple crize, ea poate conta pe ajutorul Uniunii Europene, iar acest fapt se datorează și noilor politici promovate de către guvernarea actuală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău