Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Republica Moldova susține Ucraina, fiind în rândul țărilor civilizate și democratice, în contextul acestui război declanșat contrar tuturor regulilor internaționale”

  • 11 Iunie 17:16
0%
00:00:00
00:00:00

Participarea premierului Dorin Recean la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, desfășurată astăzi, 11 iunie, la Berlin, transmite un mesaj de susținere a Ucrainei, Chișinăul plasându-se în rândul statelor democratice, în contextul războiului rus asupra statului vecin, subliniază analistul Ion Tăbârță.

El a explicat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că procesul de reconstrucție de după încetarea războiului în Ucraina va fi unul larg, de ansamblu, iar participarea Republicii Moldova la procesul de reconstrucție a Ucrainei va fi unul benefic pentru interconectarea infrastructurii celor două țări cu UE.

„Procesul de reconstrucție a Ucrainei va fi unul mai larg, de ansamblu. Reconstrucția Ucrainei și participarea Republicii Moldova va fi mai clară după ce va înceta acest război. Avem mai multe proiecte mari de infrastructură, inclusiv autostrăzi care ar conecta Ucraina de Uniunea Europeană prin intermediul Republicii Moldova. Pe lângă aceasta, interconectarea sistemului energetic ucrainean la cel european, din acest punct de vedere, R. Moldova, la fel, va fi o parte componentă la proiectele de reconstrucție a Ucrainei.

Cel mai important este mesajul, ca poziționare diplomatică. Noi am susținut Ucraina și suntem în rândul țărilor civilizate, în rândul statelor democratice, în acest război declanșat contrar tuturor regulilor internaționale de Rusia contra Ucrainei”, a spus Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:4,12 m/s
Mon
23
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău