Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Noi, ca societate, ca stat, vom fi în sfârșit liniștiți atunci când vom avea o pace în statul vecin – Ucraina”

  • 17 Iunie 16:01
0%
00:00:00
00:00:00

Poziția Republicii Moldova, transmisă de președinta Maia Sandu la Summitul pentru pace În Ucraina, care a avut loc în acest sfârșit de săptămână în Elveția, este fermă și clară - de susținere a Ucrainei în războiul de invazie declanșat de Federația Rusă. Analistul politic Ion Tăbârță a subliniat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că cel mai important pentru Republica Moldova este faptul că la noi e pace datorită faptului că Ucraina rezistă pe câmpul de luptă.

El a atenționat că liniștea, pentru Republica Moldova, deocamdată este relativă și nu poate să nu creeze îngrijorări.

„O pace în statul ucrainean va fi și o pace pentru Republica Moldova. Atât timp cât Ucraina este antrenată în acest război și în această invazie rusească, noi nu avem nici o garanție că războiul, într-o bună zi, nu va ajunge în Republica Moldova.

Apropo, vorbeam de integrarea europeană, iar o schimbare majoră pe care trebuie să o aducă integrarea europeană Republicii Moldova se referă și la dezvoltarea economică. Or, putem noi să încercăm mult să facem, să convingem, să aducem investitori economici serioși, dar ei nu vin anume din cauza acestei incertitudini.

Când vom avea pace în Ucraina, atunci vom putea sta și noi în liniște, într-o siguranță că războiul nu va ajunge la noi. Deocamdată, pentru noi, această liniște pe care o avem, este una relativă și nicidecum nu poate să nu creeze îngrijorări. Noi, ca societate, ca stat, vom fi în sfârșit liniștiți în acel moment când vom avea o pace în statul vecin – Ucraina”, a declarat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

În alocuțiunea sa de la Summitul pentru Pace în Ucraina, președinta Maia Sandu a subliniat sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru Ucraina și a reafirmat angajamentul pentru restaurarea păcii în Ucraina și în Europa. „Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a subliniat Maia Sandu.

Citiți și: FOTO | Maia Sandu la Summitul din Elveția: „Pacea Ucrainei este pacea Republicii Moldova”

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău