Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Finanțarea partidelor politice și transparența activității acestora este o problemă persistentă în Republica Moldova”

  • 25 Iulie 2022 16:27
0%
00:00:00
00:00:00

Finanțarea partidelor politice și transparența activității acestora este o problemă persistentă în Republica Moldova, afirmă analistul Ion Tăbârță, comentând dosarul pornit de procurori privind ilegalitățile admise în finanțarea Partidului Șor.

Dacă instanța va decide că Partidul Șor are finanțări ilegale, atunci cadrul legal existent este confuz în lipsa unei prevederi ce ține de înlăturarea mandatelor de deputați ai fracțiunii parlamentare a acestei formațiuni, a declarat expertul la „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

Analistul a mai spus că Ministerul Justiției este instituția care trebuie să se adreseze la Curtea de Apel, pentru a cere interzicerea activității partidului, pe motiv de finanțare ilegală:

”Deputații partidului ȘOR vor fi declarați neafiliați politic sau, în general va fi interzisă reprezentarea acestei fracțiuni și numărul de deputați de la fracțiunea Șor vor fi absenți din Parlamentul Rep. Moldova. Nu putem să nu luăm în calcul efectele politice asupra acestei decizii, pentru că ar fi o premieră când partid parlamentar este așa, pur și simplu  scos din viața politică din Republica Moldova, și scos desigur printr-o decizie de judecată”, a spus Ion Tăbârță.

Expertul mai susține că Partidul Șor este unul atipic pentru că are activitate comercială și se bazează pe o susținere coruptă, propunând la preț mai mic produse alimentare și servicii pentru cetățenii Rep. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău