Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Federația Rusă a vrut tot timpul să aibă control politic asupra deciziilor luate la Chișinău” (Audio)

  • 25 Septembrie 14:55
0%
00:00:00
00:00:00

Federația Rusă se implică în procesele electorale din Republica Moldova în cel mai direct mod, atenționează analistul politic Ion Tăbârță, la emisiunea „Ora De Vârf” de la Radio Chișinău.

Kremlinul își exercită influența asupra proceselor politice din Republica Moldova prin intermediul unor politicieni loiali sau agenți de influență. Expertul explică că astfel de acțiuni au sunt menite să oprească parcursul european al țării, reformele necesare care ar putea să o apropie de Uniunea Europeană.

Federația Rusă a vrut tot timpul să aibă, prin intermediul unor politicieni din Republica Moldova, prin agenți direcți de influență sau chiar parte a structurilor secrete rusești, control politic asupra deciziilor luate la Chișinău, iar cu cât mai mare este acest control, cu atât mai bine.

Prin intermediul acestor politicieni, prin controlul asupra puterii politice la Chișinău, Federația Rusă va reuși să stopeze parcursul european al Republicii Moldova. Nu va permite acele schimbări, acele reforme să se producă în societatea moldovenească care ar europeniza Republica Moldova și ar îndepărta-o de zona gri a geopoliticii controlată de Federația Rusă. Anume în această direcție acționează Federația Rusă”, a menționat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

Amintim că Parlamentul European va dezbate și adopta o rezoluție de susținere a Republicii Moldova în fața ingerințelor Rusiei înaintea alegerilor prezidențiale. Europarlamentarul român Siegfried Mureșan subliniază importanța acestei inițiative, având în vedere alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău