Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Acțiunile partidelor de stânga vizează dinamitarea situației politice din Republica Moldova”

  • 27 Iulie 2022 16:51
0%
00:00:00
00:00:00

Acțiunile partidelor de stânga, de uzurpare și discreditare a partidului de guvernământ, vizează dinamitarea situației politice din Republica Moldova. Totodată, aceste partide nu doresc continuarea reformelor de modernizare a țării și se eschivează de la răspundere juridică pentru ilegalitățile comise, a comentat analistul Ion Tabârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf”, de la Radio Chișinău.

Potrivit expertului, Republica Moldova este tranzitată de mai multe crize puternice, iar forțele de stânga se folosesc de acest lucru pentru a scădea credibilitatea actualei guvernări. Metodele pe care le folosesc forțele de stânga sunt manipulative și populiste.

„Acum partidele de stânga doresc o prăbușire a dreptei politice, a partidului de guvernământ, își doresc organizarea alegerilor parlamentare  anticipate, desigur, susținute de către Federația Rusia sau de forțele din exteriorul Federației Ruse. În urma acestor alegeri, aceste partide, această coaliție oligarhică-geopolitică, își dorește să revină la putere pentru a stopa reformele, pentru a stopa parcursul european al Republicii Moldova”, afirmă Ion Tabârță.

Analistul a mai spus că în perioada când partidele de stânga s-au aflat la guvernare a fost exploatată la maximum nostalgia Uniunii Sovietice, susținând că anume în această perioadă s-au pus bazele regimului oligarhic, fiind continuat de coruptul binom format din partidele conduse de Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău