FOTO | Opt persoane reținute, într-un dosar de contrabanda cu anabolizante în proporții deosebit de mari

  • 17 August 2017 12:28
FOTO | Opt persoane reținute, într-un dosar de contrabanda cu anabolizante în proporții deosebit de mari

Organele de drept anunță că au deconspirat o schemă de contrabandă cu anabolizante în proporții deosebit de mari. Opt persoane au fost reținute ieri, fiind bănuite că produceau, ambalau și transportau în mod clandestin anabolizante către state din Uniunea Europeană.

Procurorii și ofițerii SIS au organizat peste 30 de percheziții în raza municipiului Chișinău la domiciliile bănuiților, unde au fost depistate anabolizante în formă de pastile și fiole, în valoare de 10 milioane de lei, bancnote în sumă de 100 de mii de euro, arme și muniții. La domiciliul unuia dintre organizatori forțele de ordine au găsit utilaj pentru producerea și ambalarea steroizilor. Pe lângă acestea, procurorii afirmă că au mai depistat și echipament tehnic special, destinat criptării datelor informatice și interceptării telefonice.

Potrivit informațiilor operative, o parte din anabolizante erau produse în Republica Moldova, iar altele erau doar ambalate aici.

Forțele de ordine spun că suspecții au vârsta cuprinsă între 24 și 61 de ani, trei dintre aceștia erau rude, iar unul dintre bănuiți a mai figurat într-un caz de contrabandă. Patru dintre reținuți aveau rolul de curier, iar ceilalți patru organizau producerea și transportarea anabolizantelor către România și alte state din UE.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la zece ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău