Opt mii de copii vor primi ghiozdane cu rechizite școlare de la o fundație de binefacere

  • 15 August 2017 15:46
Opt mii de copii vor primi ghiozdane cu rechizite școlare de la o fundație de binefacere Poză simbol

Cel puțin opt mii de copii din toată țara vor primi, în dar, ghiozdane cu rechizite școlare, până la unu septembrie, din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, care aparține primei doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon. Rita Manole, membră a Consiliului Fundației, a spus marți, 15 august, în cadrul unui briefing de presă,că beneficiare vor fi familiile care au la școală cel puțin trei copii, transmite IPN.

Potrivit Ritei Manole, o acțiune imediată a Fundației, este finanțarea odihnei pentru 40 de copii din familii social-vulnerabile, monoparentale, la tabăra de vară „Zâmbetul” de la Vadu lui Vodă, în a doua decadă a lunii august. Totodată, zece copii care sunt diagnosticați cu hipoacuzie vor beneficia de implanturi cohleare fapt ce le va permite să audă pentru prima oară.

Rita Manole a făcut și o trecere în revistă a celor mai importante acțiuni pe care Fundația le-a realizat în primele șase luni de activitate. În particular, a fost oferit sprijin la mai mult de 160 de persoane, asistență persoanelor social vulnerabile, cu dizabilități, copiilor talentați din familii social-vulnerabile, suport pentru intervenții chirurgicale. Totodată, a fost acordat sprijin pentru tratament medical, echipament și reabilitare copiilor diagnosticați cu diverse maladii. Au fost procurate case pentru familii cu mulți copii, care locuiau în condiții inumane.

Fundația de Binefacere „Din Suflet” a fost creată în luna februarie. Activitatea acesteia are drept scop acordarea de suport familiilor social-vulnerabile cu mulți copii, persoanelor social-neprotejate și contribuirea la instruirea și afirmarea copiilor și a tinerilor în mai multe domenii precum cel cultural, educațional și social.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău