Opt migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții la frontieră. Ar fi achitat 51 000 USD pentru a ajunge în Moldova

  • 22 Februarie 14:02
Opt migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții la frontieră. Ar fi achitat 51 000 USD pentru a ajunge în Moldova

Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabesca.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula mobilă a auzit focuri de armă dinspre Ucraina. În acest sens, operativ s-a acționat pe linie de informare și intervenție în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră. 

În procesul examinării terenului cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, la fața locului grupele de intervenție au surprins opt bărbați ucraineni care traversau fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. 

Străinii au spus că pentru a ajunge în R. Moldova ar fi achitat în Ucraina sume de la 3000 până la 10 500 de dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora s-a stabilit complicitatea a două persoane care le-ar fi servit, unul cu rol de transportator din regiunea Odessa către localitatea Ogorodnoe, persoană dată în căutare de către autoritățile din R. Moldova pentru cazuri similare, iar al doilea - călăuza care i-a însoțit până în apropierea liniei de frontieră moldo-ucrainene.

Totodată, în baza acțiunilor comune, la scurt timp autoritățile Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au reținut călăuza.

Cei opt migranți sunt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova. Investigațiile pe caz sunt în desfășurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău