Opt dintre cei 16 candidați admiși la concursul pentru funcția de procuror general vor fi intervievați astăzi

  • 28 Octombrie 2019 08:11
Opt dintre cei 16 candidați admiși la concursul pentru funcția de procuror general vor fi intervievați astăzi

A doua etapă a concursului pentru funcția de procuror general, organizat de Ministerul Justiției, se desfășoară astăzi și mâine. După ce vineri a avut lor testarea psihologică a candidaților, urmează interviurile în comisia specială de preselecție, constituită din ministrul Justiției, Olesea Stamate, fosta judecătoare Raisa Botezatu, trei experți naționali, un expert internațional și un psiholog.

Opt dintre cei 16 candidați admiși sunt intervievați astăzi, iar ceilalți opt – mâine.

Comisia trebuie să selecteze cel puțin doi candidați, iar Consiliului Superior al Procurorilor urmează să aleagă unul, pe care îl va propune spre aprobare șefului statului.

Legislația a fost modificată recent de coaliția de guvernare, la propunerea Ministerului Justiției, care a argumentat că, în contextul actual, este necesară introducerea unei etape suplimentare – comisia de preselecție – pentru a putea alege un procuror general corect, integru și profesionist.

Modificările au fost contestate la Curtea Constituțională de către deputații Partidului Democrat. Instanța a solicitat, la rândul ei, opinia Comisiei de la Veneția pe marginea acetui subiect.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău